MobilePay Pengegaver

Med MobilePay Pengegaver er det blevet nemt at give og modtage elektroniske pengegaver som alternativ til kolde kontanter.

MobilePay Pengegaver

De fleste kender problemet. Man skal til fødselsdag og vil give en pengegave. Men fødselaren og den glade giver er for længst holdt op med at bruge kontanter. Alligevel ender ni ud af ti danskere med at hæve penge og lægge pengesedler ned i gavekortet, som efterfølgende skal sættes i banken. 

Når du skal oprette en MobilePay Pengegave, åbner du MobilePay app'en og klikker på pengegaver. Her opretter du pengegaven med en selvvalgt virtuel indpakning og en personlig hilsen.

Herefter skal du blot vælge, om modtageren automatisk skal modtage sin gave på en bestemt dato og klokkeslet, eller om modtageren skal indløse pengegaven via en gavekode, som du for eksempel kan skrive ind i et lykønskningskort.

NB! MobilePay Pengegaver er et valgfrit tillægsprodukt, som koster 5 kr. per pengegave. Gavekoder er aktive i 30 dage fra udstedelsesdatoen. Herefter ryger pengene tilbage til afsenderen.

Spørgsmål og svar

Hvem kan modtage MobilePay Pengegaver?
Alle med en MobilePay bruger kan oprette og modtage MobilePay Pengegaver.
Hvor finder jeg mine Pengegaver?
Under 'Gaver' i din MobilePay app kan du:
  • oprette og give pengegaver
  • se alle dine pengegaver, både dem du har givet og fået
  • indløse gavekoder til pengegaver.
Hvor mange MobilePay Pengegaver kan jeg oprette?
Du kan oprette og give lige så mange MobilePay Pengegaver, som du vil. Du kan maks. have 30.000 kr. stående i pengegaver. Det gælder både beløb, du har stående i pengegaver, du har modtaget og hvis du har pengegaver, som du har lavet, men endnu ikke har fået sendt til modtageren.

Du kan maks. modtage for 30.000 kr. MobilePay Pengegaver årligt.
Hvor mange penge kan jeg maks. modtage MobilePay Pengegaver for?
Du kan maks. modtage for 30.000 kr. MobilePay Pengegaver per år.
Hvordan giver jeg en MobilePay Pengegave?
Gå ind i MobilePay app'en og find menupunktet 'Gaver'. Herfra skal du bare følge vejledningen.

Du kan vælge at sende pengene via MobilePay med levering med det samme eller sætte leveringen til et tidspunkt ude i fremtiden, som du selv bestemmer.

Du kan også overrække gaven fysisk med en gavekode. Den kan du for eksempel skrive ind i et personligt lykønskningskort. Modtager skal efterfølgende indtaste koden i MobilePay for at se din hilsen og få pengene. Vær opmærksom på, at koden kan indløses af alle, så du skal sikre dig, at den gives til den rigtige modtager. Når koden er blevet indløst i MobilePay, vil du få besked om, hvem der har indløst den (navn og nummer).
Hvordan indløser jeg en gavekode?
Gå ind under menupunktet 'Gaver' i din MobilePay app og tryk på knappen 'Indløs'. Skriv derefter din gavekode (eksempelvis "A1-A2-A3"), så modtager du din pengegave. Nu går pengene ind på din konto, så du kan bruge pengene i butikker og webshops med dit betalingskort, MobilePay eller anden Mobilbetaling.
 
Når du har indtastet din gavekode, vil afsender få besked om, at du har hentet gaven.
Jeg har fået en MobilePay Pengegave. Hvordan gør jeg?
Hvis du har modtaget en gavekode:
Gå ind under menupunktet 'Gaver' i din MobilePay app og tryk på knappen 'Indløs'. Skriv derefter din gavekode (eksempelvis "A1-A2-A3"), så modtager du din pengegave.

Hvis du har fået en notifikation om at du har modtaget en pengegave:
For at se og indløse din pengegave skal du gå ind i din MobilePay app og vælge menupunktet 'Gaver'.

Når du har modtaget en pengegave, kan du vælge at gemme pengene i MobilePay eller at få dem udbetalt med det samme, så du kan bruge dem i butikker og webshops med dit betalingskortMobilePay eller anden Mobilbetaling.


Kan jeg slette en Mobile Pay Pengegave, jeg ikke vil give alligevel?
Du har mulighed for at slette en pengegave, hvis den endnu ikke er leveret til modtageren. Det vil sige hvis du har lavet en MobilePay Pengegave og sat den til levering på et tidspunkt i fremtiden, eller du har genereret en gavekode, som du ikke har givet endnu.

For at slette skal du gå ind under menupunktet 'Gaver' i din MobilePay app og trykke på den pengegave, du ønsker at slette i aktivitetslisten. Tryk herefter på de tre prikker i øverste højre hjørne og vælg, at du vil slette pengegaven .
Koster det noget at give MobilePay Pengegaver?
Ja, det koster noget at sende en MobilePay Pengegave. Du betaler for den digitale animation (indpakning). Du får oplyst prisen i danske kroner, og du skal godkende separate handelsbetingelser omkring købet af den digitale indpakning.

Det er gratis at modtage MobilePay Pengegaver, ligesom det heller ikke koster noget at udbetale en MobilePay Pengegave, som du har fået.