Coronavirus

Nyheder

Rejseforsikring og coronavirus

Coronavirus påvirker den officielle rejsevejledning til flere lande, hvortil Udenrigsministeriet nu fraråder rejser. Her kan du læse, hvordan du er dækket via dit LOPI MasterCard.

Hvis du har rejseforsikring via dit MasterCard

Hvordan skal jeg forholde mig?

Hvis du snart skal rejse til områder og lande, hvor coronavirus (COVID-19) er registreret, opfordrer vi dig til, at du løbende holder dig orienteret om situationen via Udenrigsministeriets rejsevejledninger 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg befinder mig i et land eller område, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse?

Udenrigsministeriet fraråder nu indrejse til adskillige lande og områder. Hvis du er i et af de berørte lande eller områder, opfordrer vi dig til at følge de lokale myndigheders anvisninger, og du bør også være tilmeldt Udenrigsministeriets danskerliste på www.um.dk og følge rejsevejledningerne her.

Jeg skal ud at rejse – hvordan er jeg dækket?

Hvis du har bestilt en rejse til et område, Udenrigsministeriet efterfølgende fraråder indrejse til, dækker vi afbestilling af din rejse, hvis du har et LOPI MasterCard med afbestillingsdækning.

Hvis der er mindre end 14 dage til du skal rejse, og Udenrigsministeriet fraråder rejse til din destination, skal du kontakte Rejseskade på tlf. 33 55 37 20.

Er der mere end 14 dage til din rejse, skal du afvente situationen. Når der er 14 dage til afrejse, kan du vurdere den aktuelle situation og kontakte rejseskade, såfremt Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen.

Læs mere om virussen hos Sundhedsstyrelsen 

Ny ”Før-tid-hjemrejse”-forsikring

Hvis du befinder dig i udlandet, og det ikke har været muligt via dit rejseselskab eller flyselskab at få arrangeret en hurtigere hjemrejse til Danmark på grund af COVID-19 virussen, har du nu mulighed for at ringe til SOS på + 45 33 55 23 50, som sidder klar til at hjælpe dig og fortælle om de muligheder, der er.

Hvis du befinder dig i det kontinentale Europa, er det en forudsætning, at der er mere end fem dage, til du skal rejse hjem.

Hvis landet du befinder dig i, er under eller på vej til ”Lock-down”, skal du hurtigst muligt kontakte SOS på +45 33 55 23 50.

Ovenstående er gældende indtil den 1. maj 2020.

Læs mere om "Før-tid-hjemrejse"-forsikringen

Har du flere spørgsmål vedr. dækning ved coronavirus?

Se Spørgsmål og Svar hos Lopi MasterCard eller kontakt sparekassen.

Hvis du har rejseforsikring via Privatsikring

Læs mere om dine vilkår som kunde ved Privatsikring